QR Codes

Een QR code wordt gebruikt om op een snelle manier informatie over te brengen. Door deze te scannen kom je direct uit op een webpagina. Jij bepaalt wat er op de pagina te zien is, bijvoorbeeld een menu, een bestelpagina of een reglement.

Waar kan een QR code voor worden gebruikt?

Een QR code kan worden ingezet als marketingmiddel. Zo kun je jouw website toegankelijk maken voor een breed publiek. Je vindt QR codes steeds vaker terug op allerlei plekken. Je kunt ze kennen van entreekaartjes voor een concert, van een menukaart in een restaurant of bijvoorbeeld op flyers.

Gemakkelijk in gebruik

Het is gemakkelijk te gebruiken door de QR code te scannen met de camera van je mobiel. Vervolgens kom je uit op een webpagina. Jij kunt zelf kiezen op welke pagina de bezoeker uitkomt. Dit kan een pagina zijn om gegevens in te vullen, een locatie te tonen of contactgegevens te delen. Verder kun je een QR code overal op plaatsen, zoals een magazine, een bedrijfsauto, visitekaartjes of relatiegeschenk.

QR codes maken het mogelijk om snel naar een website te gaan, zonder de volledige link in te typen. QR Codes bevatten meer informatie dan een barcode en zijn gemakkelijk te printen. Zie je een leuk artikel hangen in de etalage, dan kun je de QR code scannen en kom je uit op de webpagina waar je dit product kunt bestellen, of scan een QR code voor meer achtergrondinformatie over een schilderij in een museum.

Voordelen van QR codes

Toepassingen van QR codes


1. Menukaart scannen in een restaurant

Als restauranteigenaar kunnen je gasten een QR code gebruiken voor bijvoorbeeld het doorgeven van bestellingen. De QR code kan worden geplaatst op de menukaart of op tafel.

Zodra jouw gasten een drankje willen bestellen, dan scannen ze de QR code en deze leidt naar een pagina waar de bestelling kan worden doorgegeven. Vervolgens vullen de gasten hun tafelnummer en gewenste drankje/gerecht in en de bestelling wordt klaargemaakt.

2. Tickets op evenementen

QR codes zijn ook te gebruiken om bezoekers toegang te geven tot evenementen. Zodra een bezoeker een ticket heeft besteld, ontvangt deze een ticket met daarop een uniek gegenereerde QR code.

Via de webapp kunnen jouw medewerkers de tickets scannen en dan wordt er allerlei informatie weergeven: of het ticket al eerder is gescand en het tijdstip van scannen. Dit scheelt veel tijd.

Het is ook mogelijk om hier nog een functie aan te koppelen, zoals bij het scannen van de QR code aan de bar, ontvangst van twee consumpties. Na het scannen is te zien hoeveel consumpties de bezoeker nog op het tegoed heeft staan.

3. Bestellingen scannen

Bij winkels kunnen QR codes worden gebruikt voor het afhalen van bestellingen. De winkelmedewerker scant de QR code op de bestelbevestiging van de klant en kan zo zien waar in het magazijn dit product ligt. Het scannen van een QR code maakt het proces sneller en gemakkelijker als de klant een bestelling komt ophalen.

Interesse in QR codes?

Leg jouw verhaal aan mij voor en ik vertel jou de mogelijkheden.

Johr Claessens

Johr Claessens

Wij maken gebruik van cookies

Hiermee zorgen we er voor dat de website beter werkt. Deze gegevens worden nooit gedeeld met anderen.