Urenregistratie

Een urenregistratie is handig om op een overzichtelijke manier de uren van jouw personeel in te plannen. Dit kan voor of na de werkzaamheden. Zo bewaar jij altijd het overzicht.

De registratie is uit te breiden met data naar keuze, zoals het toevoegen van foto’s, notities of andere informatie over jouw medewerkers of klanten.

Meer informatie over de urenregistratie

Het belang van een urenregistratie


1. Inzicht in werkverdeling

Een urenregistratie geeft je inzicht in te werken en gewerkte uren. Deze verantwoording kun je gebruiken om het gewerkte werk te factureren richting jouw opdrachtgevers. Ook kun je precies zien wanneer je wat hebt gedaan. Daarnaast kun je de urenregistratie ook inzetten om de uren en het werk van jouw medewerkers bij te houden.

2. Inkomsten veiligstellen

Urenregistratie wordt vaak gezien als een bijkomstigheid naast je werk, maar als je de uren niet bijhoudt kan dit leiden tot het mislopen van inkomsten. Daarom is een kloppende urenregistratie essentieel voor jouw bedrijf. Urenregistratie is de registratie van het aantal gewerkte uren aan een bepaalde taak of project.

3. Verantwoording afleggen

Door het schrijven van uren maak je inzichtelijk hoeveel tijd jij of jouw werknemers ergens aan besteden. Op deze manier kun je verantwoording afleggen voor de gemaakte uren. Je houdt overzicht en controle op de inzet en productiviteit van jezelf en je medewerkers.

4. Inschattingen maken

Iedere medewerker heeft zicht op zijn/haar eigen gewerkte uren en de facturen worden gemaakt op basis van deze urenverantwoording. Het is ook handig om een inschatting te maken van hoe veel uur nodig is voor nieuwe projecten op basis van projecten die in het verleden zijn afgerond.

De voordelen van een urenregistratie

Gemakkelijk uren declareren bij opdrachtgevers

Geen discussie over gewerkte uren, want je hebt gemakkelijk inzicht in de gewerkte uren en zo kun je op tijd factureren. Ook is het mogelijk om jouw opdrachtgevers toegang te geven tot jouw urenregistratie, zodat zij ook inzicht hebben in de stand van zaken en de gewerkte uren voor een project. Geschreven uren vormen de basis voor facturatie en dat kan lastig zijn als er meerdere medewerkers werken aan hetzelfde project. Urenregistratie biedt hier een oplossing voor. Dit maakt het mogelijk om meerdere medewerkers te koppelen aan een project. Alle medewerkers hebben zo inzicht in de urenregistratie.

Vaak besteed je niet alle uren aan dezelfde taak dus met urenregistratie is het gemakkelijk om de uren op te splitsen per taak en daarbij een toelichting te geven van de inhoud van de taak.

Altijd en overal beschikbaar

Je hebt op elke plek toegang tot het beheren van je uren. Vanuit huis, op de werkplaats of bij een klant heb je toegang en kun je direct je uren schrijven zonder dat het uren van je tijd kost.

Inzicht in de productiviteit van medewerkers

Door je uren te beheren heb je inzicht in de productiviteit van jouw medewerkers. Per medewerker kun je een rapportage opstellen en deze delen met jouw medewerker. Dit biedt mogelijkheid om meerdere periodes met elkaar te vergelijken en zien waar er verbetering kan worden geboekt.

Personeel inplannen op bepaalde projecten of diensten

Voorafgaand aan projecten of diensten kun je jouw personeel inplannen. Als werkgever heb je zo op voorhand duidelijk wie er staat ingepland en ook jouw medewerkers weten wanneer ze ingepland staan om te werken en voor welk project. Jouw medewerkers kunnen daarnaast in de urenregistratie foto’s van het eindresultaat toevoegen, zodra het werk is opgeleverd.

Inzicht in de voortgang en de rentabiliteit van projecten

Met urenregistratie heb je zicht op de begroting, de deadlines van verschillende projecten en je kunt zien wie er aan het project werkt. Doordat je inzicht hebt in de urenregistratie kun je voorkomen dat je teveel uren besteed aan een project. Je bewaart de balans tussen de begrote kosten en hoeveel tijd er daadwerkelijk besteed is na afronding.

Met deze data over afgeronde projecten, kun je calculaties maken voor toekomstige projecten. Je ziet of projecten worden gehaald binnen het ingecalculeerde tijdsbestek. Ook kun je zien of je op koers ligt, of de gestelde deadline haalbaar is en of het project winstgevend is.

Wanneer het project niet winstgevend is, of de deadline niet wordt gehaald, kun je met behulp van de urenregistratie de oorzaak hiervan achterhalen.

Toepassingen van de urenregistratie

Om de mogelijkheden van de urenregistratie duidelijk te maken hebben we hier een aantal voorbeelden op een rijtje gezet.

Projectbeheer

Een elektricien wil graag zijn personeel kunnen inplannen op bepaalde projecten. Door middel van een urenregistratie kan hij dit voorafgaand of tijdens de projecten doen. Zo heeft hij op één plek een overzicht wie er aan welk project aan het werk is en hoeveel uren aan dat project zijn besteed.

Wanneer het project is opgeleverd, kunnen er ook foto’s van het eindresultaat worden toegevoegd. Deze zijn in een overzicht door de elektricien te bekijken en is het inzichtelijk welke medewerker op welke datum de foto’s heeft toegevoegd.

Urenregistratie medewerkers

Binnen de horeca is het bijhouden van uren soms erg ingewikkeld. Vaak werkt er namelijk veel personeel en kan het een uitdaging zijn om voor iedereen de uren bij te houden.

Een café wilt bijvoorbeeld graag de urenregistratie bijhouden van het werkend personeel. Met behulp van een urenregistratiesysteem, kun jij als eigenaar je personeel inplannen en kan het personeel na afloop van hun werkdag de gedraaide uren inzien.

Interesse in een urenregistratie?

Neem dan contact met mij op om jouw wensen te bespreken.

Johr Claessens

Johr Claessens

Wij maken gebruik van cookies

Hiermee zorgen we er voor dat de website beter werkt. Deze gegevens worden nooit gedeeld met anderen.